Oferim tots els tractaments dentals que puguis necessitar estudiant al detall el teu cas

PERIODÒNCIA

L’os i la geniva suporten la dent, si aquestes estan compromeses, la dent pateix. Les teves genives i l’os que les suporta han de tenir una correcta higiene personalitzada i unes revisions periòdiques per assegurar que la seva salut durarà molt de temps.

SABER-NE MÉS:
Què són les malalties periodontals?

Són malalties infeccioses causades per bacteris. Les seves causes poden ser vàries, la mala higiene i acumulació de bacteris, la variable genètica i emocional, o fins i tot la reacció a alguns medicaments.

Les més comuns són la gingivitis i la periodontitis.

Gingivitis

Quan només afecta a les genives, hi a un envermelliment, inflamació i sagnat de les genives, pel dipòsit de placa bacteriana (biofilm).

Es considera una forma lleu de malaltia periodontal que normalment amb una bona higiene i neteges periòdiques és controlable i reversible, però sempre amb una supervisió i recolzament professional.

Periodontitis

Si la gingivitis es manté durant el temps i a més existeixen altres factors com ambientals, genètics o locals, pot evolucionar i produir-se una malaltia periodontal com a tal (periodontitis).

Afectant no només a les genives sinó també a l’ós, destruïnt-se de manera irreversible i fent que les dents perdin el seu suport fins i tot amb el risc de perdre’ls.

Signes i símptomes de la malaltia periodontal

Les malalties periodontals no acostumen a fer mal o molèsties intenses, per tant cal tenir atenció davant aquests signes d’alerta:

  • Sagnat de les genives (no acostuma a apreciar-se en fumadors).
  • Envermelliment o inflamació de les genives.
  • Retracció de les genives (genives minimitzades o dents llargues).
  • Presència de càlcul o excessiva acumulació de placa dental.
  • Halitosi (mal alè).
  • Separació progressiva de les dents.
  • Movilitat o pèrdua de dents.

Causes i factors de risc

Les malalties periodontals són infeccions causades per bacteris situats sota la geniva, en concret, entre la geniva i dent. L’ acumulació de placa bacteriana juntament amb algun altre factor, fa que es desenvolupi la malaltia periodontal. Els factors de risc més importants que fan que una gingivitis pugui progressar a una periodontitis:

  • Mals hàbits d’higiene de la boca juntament amb l’absència de cures professionals.
  • Bacteris més patògenes que les de la gingivitis.
  • Tabac, alcohol, estrès emocional o físic i sobrepès.
  • Factors genètics (antecedents familiars).
  • Canvis hormonals en nenes i dones.
  • Altres malalties com diabetis, osteoporosi, infeccions freqüents per virus.
  • Alguns medicaments que poden ocasionar inflamació gingival com anticonceptius orals o corticoesteroides.
  • Dents mal posicionades o obturacions mal ajustades.
  • Alteracions de la immunitat.
Repercussions per la salut general

La malaltia periodontal també pot repercutir en la salut general, augmentant el risc cardiovascular, diabètic o parts prematurs i de menor pes. Això es produeix per la gran quantitat de bacteris que hi ha sota les genives infectades que poden passar al torrent sanguini i, ja sigui directament o per la inflamació sistèmica que generen, afectar altres llocs de l’organisme.

Tractament

En primer lloc cal determinar amb un estudi si la malaltia està molt avançada i en quina mesura l’os està afectat, mitjançant radiografies i exploració es determinarà el tractament i el nombre de sessions necessàries per a tractar la malaltia periodontal.

Quan l’afectació no és només de les genives sinó també hi ha pèrdua d’os el tractament d’elecció és el raspat i allisat radicular, i al tractar-se d’una malaltia crònica és imprescindible establir un pla de manteniment periodontal.

Amb el raspat i allisat radicular eliminem la placa bacteriana i el càlcul tant per sobre com per sota de les genives amb instruments específics com ultrasons, curetes i pulim les superfícies tractades.

En casos més avançats o complexos, algunes vegades és necessària la cirurgia periodontal per a fer una higiene en les arrels de les dents.

Tot i que podem parar l’avenç de la malaltia, en fases avançades, les seves conseqüències i l’estat en què es troben les dents no es podran regenerar naturalment. Moltes vegades caldrà fer ús de tècniques quirúrgiques per reposar os i teixit que s’ha perdut.

Per a tenir èxit i mantenir els resultats de tractament a llarg termini, la col·laboració del pacient és fonamental. És necessari atendre les visites pautades per l’especialista i seguir les recomanacions complementàries d’higiene dental a casa.

En la clínica t’informarem com fer el manteniment i el control, i treballarem la teva motivació per poder frenar la malaltia i millorar la teva salut.

Higiene dental professional

Oferim neteges dentals professionals adaptades a les teves necessitats específiques, eliminant la placa i el càlcul per prevenir caries i malalties periodontals i per mantenir el teu somriure brillant i saludable.

Et donem un suport continu amb consells de manteniment i programem visites regulars per assegurar la longevitat de la teva salut oral.

Recentment hem incorporat a la nostra clínica, el sistema EMS AIRFLOW®. Que suposa un canvi en la forma i en l’experiència de realitzar les neteges dentals.

SABER-NE MÉS:
Què és una neteja dental professional i per què és important?

Una neteja dental professional és un procediment que es realitza a la clínica dental per eliminar la placa (biofilm) i el càlcul acumulat que no es pot retirar només amb el raspallat i l’ús del fil dental.

Aquest tractament és fonamental no només per as mantenir la salut bucal òptima, sinó també per prevenir malalties periodontals i càries, a més ens ajuda a tenir un alè fresc i un somriure més brillant.

Com es realitza una neteja dental professional?

Com dèiem el més important per prevenir problemes i malalties de la boca, és l’eliminació física i mecànica del biofilm (antigament conegut com a placa dental, és un conjunt i agrupació de bacteris presents en la boca de totes les persones, que s’adhereixen a les superfícies com les dents, genives, galtes o implants dentals).

Precisament aquí és on s’ha produït un canvi en la manera d’entendre les neteges i manteniments dentals, amb la creació d’un protocol anomenat: Guided Biofilm Therapy® o GBT®
Com el seu nom indica, és una Teràpia Guiada de control del Biofilm, en la qual una vegada realitzat el diagnòstic del pacient, es procedeix a tenyir el biofilm existent en la boca mitjançant una torunda impregnada en un líquid revelador de placa dental.

Posteriorment s’ensenya al pacient tot el conjunt de la seva boca, perquè sigui conscient de les zones en les quals el biofilm és més present (normalment sol ser la zona gingival i les zones interdentals). En aquest moment se li ensenya que potser la seva tècnica de raspallat no és del tot correcta, o que ha d’emprar altres estris com la seda dental o el raspall interproximal.

És una part molt important que el pacient entengui que d’aquesta manera previndrà desenvolupar futurs problemes dentals, perquè si no canvia aquest hàbit, probablement torni desenvolupar biofilm en aquestes mateixes zones amb el pas del temps.
Una vegada realitzada aquesta fase, es passa a la neteja pròpiament dita, en la qual la primera eina a utilitzar és l’AIRFLOW®. Aquest sistema d’ aeropulit combina un esprai d’ aigua amb nanopartícules d’ eritritol, que alhora que neteja la superfície de la dent, la va polint, eliminant així tot el biofilm existent.

Si hi ha càlcul s’elimina realitzant una neteja amb l’ultrassons PIEZON® (gràcies a les seves puntes de diàmetre molt petit que permet accedir sense problemes a la zona interdental) i posteriorment es torna a pulir la zona amb el sistema d’aeropulit.
Després en funció del tipus de pacient i de la patologia trobada, es pauta una o diverses cites de manteniment o neteja dental als 4, 6 mesos o a l’ any.

És ideal per a tractaments d’ortodòncia fixa, així com per a nens i gent gran. Si has de realitzar-te la teva neteja dental anual, o necessites tractar els teus problemes de genives de forma més profunda digues adéu a patir en les neteges dentals, i saluda la nova tecnologia de neteja dental sense dolor.

A la nostra clínica, ens preocupem per oferir als nostres pacients els millors tractaments. Així com, la millor tecnologia per fer més còmoda i millorar la vostra experiència d’acudir al dentista des de la primera visita.

Amb quina freqüència s’ha de fer una neteja dental professional?

La freqüència recomanada pot variar depenent de la salut dental i gingival de cada persona. Generalment s’aconsella realitzar una neteja cada 6 mesos. Però, en casos de condicions particulars com la malaltia periodontal, pot ser necessari realitzar-les amb major freqüència, segons les recomanacions del teu dentista.

Hi ha alguna preparació especial que necessiti abans de la meva cita per una neteja dental?

No es requereix ninguna preparació especial abans de la neteja dental profunda, però és recomanable que segueixis una rutina regular d’higiene oral, incloent el raspallat i l’ús del fil de seda. Amés assegura’t d’informar sobre qualsevol canvi en la teva salut o medicaments que estiguis prenent, ja que tot això pot influir en el teu tractament.

Quins beneficis addicionals ofereix la neteja dental professional?

A més de mantenir les teves dents i genives saludables, les neteges dentals professionals ofereixen altres beneficis:
• Detecció precoç de problemes dentals: Les neteges regulars permeten detectar els problemes en etapes primerenques, com caries, malaltia periodontal o inclús càncer oral.
• Prevenció de malalties: Eliminar el biofilm i el càlcul ajuda a prevenir la formació de noves càries i la progressió de la malaltia de les genives.
• Millor estètica: Les neteges eliminen taques millorant l’aparença del teu somriure.
• Millora la salut general: Mantenir una bona salut oral contribueix a la salut general reduïnt el risc de certes malalties cardíaques i diabetis, que han sigut vinculades a la malaltia periodontal.

CONSERVADORA

El control periòdic ens ajuda a evitar el desenvolupament de les malalties però quan aquestes ja s’han establert intentem restaurar les zones afectades seguint la pràctica de l’odontologia mínimament invasiva.

Quan hi ha pèrdua de material dental, ja sigui per caries, traumatismes, erosions i abrasions o malformacions dentals ho tractem eliminant el material dental afectat i el substituïm pel material restaurador més adequat.

SABER-NE MÉS:
Què és una caries dental?

La caries dental és una malaltia multifactorial (dents, saliva , microbiota oral i dieta). També poden ser determinants factors genètics, biològics, conductuals, etc. És una de les malalties més comunes del món i pot afectar a qualsevol edat.

La caries es una forma d’infecció en la que s’acumulen bacteris i microorganismes (Streptococcus Mutans, Lactobacillus, Actinomyces, etc.) a sobre de la superfície de l’esmalt, elaboren productes àcids que desmineralitzen la superfície i disgreguen la dent. Un cop s’ha produït el dany en l’esmalt (superfície externa i més dura de la dent) el procés evoluciona a parts més internes de la dent (dentina inclús polpa).

Fa mal una caries?

Una càries en els seus estats inicials no fa mal i moltes vegades es troben en zones on no és possible veure-les directament. Per això és important revisar periòdicament amb l’odontòleg per diagnosticar aquestes lesions mitjançant una correcta exploració clínica i radiològica abans que arribi a un estat més profund, on es pot afectar el nervi amb l’aparició de sensibilitat, dolor, flemó i necessitat d’un tractament dental més agressiu.

Com puc prevenir l’aparició de càries?

Els principals factors que influeixen són: la ingesta d’aliments amb alt contingut de sucre, higiene incorrecte o escassa, pH de saliva baix (àcid), alguns fàrmacs i la susceptibilitat genètica heretada.
Per tant per a la prevenció aconsellem:
-Higiene dental: un correcte raspallat dental, l’ús de fil o seda dental i de col.lutoris són els principals responsables de la prevenció de la càries.

-Visites periòdiques cada 6 mesos al dentista ens ajudarà a la detecció precoç d’aquestes lesions i al seu tractament.

-Alimentació: una dieta saludable, alcalinitzant, baixa en hidrats de carboni fermentables ens ajudarà a prevenir l’aparició de caries.

Com es tracta una caries?

L’avançament de la càries es pot aturar eliminant mecànicament el teixit dentari infectat i substituint-lo per un material sintètic adequat que restauri la forma i les funcions normals de la dent.

Depenent de la fase en que es trobi la càries, variarà el tractament a realitzar (solucionant-se en fases primerenques amb una Obturació, en fases més avançades amb una Reconstrucció i en caries molt profundes amb afectació de la polpa “o del nervi”, serà necessari realitzar una Endodòncia en la dent). Si el procés no s’atura, la dent pot quedar totalment destruïda sent necessària la seva extracció.

Quin material s’utilitza per tractar la càries?

Les possibilitats que tenim avui en dia per restaurar les dents afectades son innumerables. A més en el camp de l’odontologia s’ha avançat moltíssim podent realitzar aquests tractaments d’una manera mínimament invasiva, amb els últims materials del mercat i reduint la necessitat de materials més costosos.

Actualment les resines són el material d’elecció a l’hora de realitzar les obturacions i reconstruccions de les dents. Nosaltres no col·loquem amalgames pel seu contingut en mercuri i metalls pesats, de fet les retirem d’una manera segura per evitar la intoxicació per aquestes substàncies i detectem si necessites tractaments d’ajuda amb drenadors i quel.ladors per eliminar-les de l’organisme.

Utilitzem resines compostes d’alt valor estètic i mecànic, i lliures de BPA, que restauren la forma, la grandària, el color i la funció de la dent sotmesa al tractament. Malgrat tot, hi han restauracions que per motius mecànics o físics, degut a la seva situació o grandària no es podran obturar i caldrà enfocar-les d’una altre manera.

ENDODÒNCIA

Amb precisió i tècnica realitzem tot tipus d’endodòncies, ajudant-nos de l’última tecnologia, per aconseguir allargar la vida de la teva dent.

ENDODÒNCIA
SABER-NE MÉS:
Què és una endodòncia?

La desvitalització o endodòncia d’una dent consisteix en l’eliminació del teixit pulpar (nervi) malalt, que està en l’interior de la dent (corona i arrels dentals), amb la finalitat de mantenir i conservar la dent, sense alterar la seva funció masticatòria i preservant els teixits periodontals, que d’una altra manera la seva única solució seria plantejar-se una extracció.

Quan és necessària una endodòncia?

Es necessari realitzar una endodòncia quan la polpa està infectada de manera irreversible per caries profunda o traumatismes. En aquests casos la dent acostuma a estar sensible al fred, al calor i/o a la masticació.

El dolor pot ser intermitent o constant i en algunes ocasions la dent pot canviar de color enfosquint-se. També pot aparèixer una inflamació amb un abscés o una fístula.

En ocasions no es presenta cap símptoma i solament ho detecta una revisió dental.

En certs pacients, pot ser aconsellable realitzar una endodòncia en dents que estan molt desgastats o que requereixen tallats exhaustius per a la posterior col·locació de corones o ponts o en dents que presenten lesions periodontals.

La polpa dental o el nervi de la dent és un teixit format per vasos sanguinis i nervis, que estan connectats al flux sanguini, per la qual cosa una infecció en una dent és un problema seriós, no solament per les molèsties que pugui causar, si no també perquè és capaç de crear infeccions severes a prop o lluny de la dent afectada, anant pel corrent sanguini i arribant a òrgans i teixits.

Quantes sessions són necessàries?

Sempre aquesta decisió serà presa pel professional que realitza el tractament. Moltes vegades el tractament pot realitzar-se en una sola sessió. De vegades, la situació clínica del pacient, la dificultat de la tècnica o altres paràmetres poden fer necessàries dos o més sessions.

Puc fer-me una endodòncia si tinc un flemó?

No només es pot sinó que a la majoria dels casos és el tractament idoni. Un flemó es produeix per la presència d’un procès infecciós als teixits que envolten la dent, moltes vegades per una necrosi pulpar. Amb la endodòncia extirpem aquest teixit malalt aconseguint la desinfecció en els conductes de la dents.

Tinc que posar-me una corona si m’han fet una endodòncia?

Les dents endodonciades que han patit grans destruccions de la seva estructura dentaria poden requerir tractaments restauradors que van més enllà d’un empast comú. Tot això ho decidirà el clínic valorant diferents criteris com la quantitat de dent remanent, la posició de la dent i tipus de forces que ha de rebre, entre altres. El tractament restaurador d’una dent endodonciada pot variar des de un empast senzill, incrustacions o corones de diferents materials.

Quan no serà possible realitzar l’endodòncia i hem tindran que treure la dent?

No estarà indicada l’endodòncia quan hi hagi una fractura vertical de l’arrel dental, casos de mobilitat avançada, grans destruccions coronals no que no es poden reconstruir, quan ha fracassat en més d’una ocasió un tractament d’endodòncia ben realitzat,…

PRÒTESI

Utilitzem les pròtesis dentals per restaurar l’anatomia, les funcions i l’estètica d’una o diverses dents amb els materials dentals més biocompatibles de què disposem en odontologia. Aquestes pròtesis poden ser fixes o removibles, ja sigui sobre dents naturals o sobre implants, parcials o completes. En dependència de si hi ha dents o no n’ hi ha, i en cas d’ haver-n’ hi en què estat es troben, s’ optarà per realitzar un tractament o un altre.

PRÒTESI

SABER-NE MÉS:
Pròtesis fixes

Queden fixades a dents o a implants.

Pròtesis fixe sobre dents: corones, carilles i ponts.

Pròtesis fixe sobre implants: va connectada a un o varis implants.

Pròtesis removible

S’han de retirar per higienitzar correctament.

Segons la seva fixació es divideixen en:

  • Pròtesis parcials: Quan encara hi ha algunes dents a la boca aquest tipus de pròtesis es fixen mitjançant ganxos.
  • Pròtesis completes totals: Es realitzen quan falten totes les dents de l’arcada i es recolzen sobre l’enveja del paladar o de la mandibular
  • Sobredentadures o pròtesis removibles sobre implants: Es fixen a implants que es col·loquen a la mandíbula (mínim 2) o al maxil.lar (mínim 4) i aporten més seguretat i fixació a la pròtesi.

Pròtesis mixtes

El pacient tindrà una part de dents fixes a la boca y una altra que es podrà treure per netejar formant un únic disseny a l’arcada dental.

ESTÈTICA

Un somriure sà i armònic és determinant en un contacte visual a primera vista, la boca és una de les part de la cara que més observem al relacionar-nos.

L’estètica dental és una especialitat que planteja el gran repte d’aconseguir l’equilibri entre art i ciència. Es tracta de que els nostres pacients tinguin una boca sana, ben cuidada, amb una aparença natural i amb un somriure bonic i agradable.

L’estètica dental engloba molts tipus de tractaments, des de reconstruccions estètiques amb carilles de porcellana o ceràmica fins a emblanquiments o reconstruccions dentals. La finalitat és sentir-se més còmode amb les teves dents o amb el teu somriure.

ESTÈTICA
SABER-NE MÉS:
Anàlisi facial i del somriure (DSD)

A la nostra clínica comptem amb l’última tecnologia en Estètica Dental, començant amb el Disseny Digital del Somriure (DSD). Per a qualsevol tractament estètic és imprescindible prendre una sèrie de fotografies (fins i tot vídeos), mesures i registres de la boca del pacient, estudi radiogràfic i anàlisi de l’oclusió, posició, forma i color de les dents, així com estat periodontal del pacient per poder determinar quin serà el tractament indicat. Amb tota aquesta informació més l’ordinador, processarem tota la informació per elaborar un pla de tractament.

Carilles dentals

Les carilles dentals són unes petites làmines molt fines que s’ adhereixen a la part externa de les dents mitjançant una resina especial que les fixa fermament. És el tractament per excel·lència dins de l’estètica dental i gràcies a elles podem aconseguir una dentadura perfecta i, per tant, un somriure molt més atractiu. Les caretes cobreixen les dents originals amb una mínima preparació de la dent per aconseguir una estètica d’alt nivell.

Quan estan indicades les carilles?
  • Diastemes o separació entre dents.
  • Restaurar dents trencades o gastades.
  • Corregir la forma de les dents.
  • Taques que no marxen.
  • Aconseguir que es vegi menys geniva al somriure.
Quin manteniment necessiten les carilles i quant duren?

Les carilles dentals no necessiten un manteniment específic, solament el mateix que el de les dents naturals.

Poden durar molts anys, però existeix el risc de fisura o fractura tal i com passa amb les pròpies dents.

El dentista és qui informa al pacient de quant temps pot durar cada carilla segons les particularitats de cada cas.

Remodelat gingival

Quan parlem d’estètica dental no només hem de considerar la forma, color, dimensions i textura de les dents, si no també els teixits que les envolten, el periodont (os i geniva), els llavis i molt especialment la relació de tots aquests elements entre sí i amb el conjunt de la cara.
En ocasions la geniva es troba sobredimensionada cobrint de manera excessiva les dents o els marges de la geniva no són simètrics, unes dents poden semblar més llargs que altres.
Actualment disposem de tècniques per a remodelar la geniva i fer-la proporcional al la mida de les dents per aconseguir harmonitzar el somriure.

Emblanquiment dental

L’emblanquiment dental és un procediment estètic cada vegada més emprat per aconseguir somriures molt més estètics, blancs i agradables. Aquest tractament dental es considera molt senzill, conservador i de gran acceptació per part dels pacients.

Es realitza aplicant un producte que desprèn molècules que es filtren a través de l’esmalt de la dent arribant a un teixit més intern que anomenem dentina (que dóna el color a la dent), produint un procés d’oxidació que es tradueix en un emblanquiment dels teixits dentaris. Aquesta aplicació es realitza en una sessió a la clínica dental seguida d’un tractament a casa amb fèrules dentals personalitzades.

Després d’un diagnòstic previ t’aconsellarem la tècnica d’emblanquiment que s’ajusta a les teves necessitats.

SABER-NE MÉS:
Quant duren els resultats de l’emblanquiment dental?

Has de tenir en compte que els emblanquiments no són per sempre i tenen certa durada en funció dels nostres hàbits (alimentació, fumar, begudes, etc). Però és possible mantenir-los per més temps amb bones cures post-tractament i retocs periòdics.

És segur l’emblanquiment dental i quins efectes secundaris podria esperar?

L’emblanquiment dental és un procediment segur quan es realitza sota la guia d’ un professional. Els efectes secundaris més comuns inclouen sensibilitat dental temporal i, ocasionalment, irritació de les genives. Aquests símptomes solen ser lleus i transitoris. És important seguir les indicacions del dentista per minimitzar qualsevol incomoditat i garantir la seguretat durant el tractament.

No tothom es pot fer l’emblanquiment , està contraindicat amb persones amb pèrdua d’esmalt, fissures, gingivitis o hipersensibilitat, etc. per això, recomanem que vingueu a la clínica a fer una primera visita i a què us informem i aconsellem de quina pot ser la millor solució al teu problema.

CIRURGIA ORAL I IMPLANTOLOGIA

És la cirurgia que es realitza a la cavitat bucal.
Un pilar fonamental del nostre mode de treball és ser fidels al concepte de cirurgia mínimament invasiva, procurant en tot tractament ser el més conservadors possibles i així aconseguir el mínim trauma, dolor, recuperació més ràpida i per suposat millors resultats estètics.
L’especialista maxil·lofacial de la nostra Clínica Dental, t’atendrà des del mateix acte quirúrgic fins a la cura pre i post operatori.

CIRURGIA ORAL I IMPLANTOLOGIA

Implantologia

Actualment, els implants són la millor solució per substituir les dents absents o perdudes.

Simulen arrels artificials integrant-se de forma totalment natural a la resta de teixits de la boca. Sobre ells es col·loca una pròtesi dental de forma ferma i estable perquè transmetin les forces de la masticació a l’os.

És un tractament que es realitza a la clínica sota anestèsia local i el pacient pot tornar a fer una vida pràcticament normal des del primer dia, sempre seguint les recomanacions postquirúrgiques del nostre equip.

SABER-NE MÉS:
Quants implants m’he de col·locar?

El nombre d’implants a col·locar variarà en dependència de la quantitat de dents que faltin.
· Absència d’una sola dent: Gràcies al fet que els implants simulen les arrels de les dents, podem col·locar sobre ells una nova dent sense necessitat de tocar dents adjacents.
. Absència de més d’una dent: Poden servir de suport per col·locar-hi ponts sense necessitat de col·locar un implant per cada dent que falti.
· Absència total de dents: Són perfectes per poder posar sobre ells pròtesis dentals fixes o removibles, aconseguint més seguretat i confort que les pròtesis convencionals que van recolzades sobre la geniva i el paladar, oblidant-nos per complet de la incomoditat, mobilitat, pèrdua del gust, nàusees i molèsties que aquestes pròtesis convencionals comporten.

En quins casos es poden col·locar?

Generalment, aquelles persones que hagin perdut algun o totes les seves dents són candidats per a posar-se implants, però és important que el pacient estigui sa ja que hi ha una sèrie de condicionants i malalties que poden afectar l’implant. Per exemple, la fusió de l’implant amb l’os podria veure’s afectada en pacients amb diabetis no controlada, fumadors, alcohòlics o amb malaltia periodontal no controlada.

Abans de realitzar una cirurgia d’implants sempre valorem cada pacient individualment realitzant un bon examen clínic i radiològic previ per determinar si el pacient és candidat a la col·locació d’implants i com i on s’han de col·locar.

Quina edat és l’adequada per col·locar-se un implant?

No hi ha una edat màxima per poder col·locar implants, l’única limitació està en l’estat de salut general del pacient. L’edat mínima varia depenent de la finalització del creixement del pacient (no totes les persones finalitzen el seu creixement a la mateixa edat).

Quins beneficis ens aporten?

Els implants ofereixen nombrosos beneficis en comparació amb altres solucions protèsiques, incloent:
·Estabilitat, comoditat i seguretat: En integrar-se a l’ os, els implants no es mouen ni causen irritació.
· Preservació de l’ os: Els implants ajuden a prevenir la pèrdua de massa òssia que passa amb la pèrdua de dents.
· Millora de la funció masticatòria i de la parla: Permeten una natural i una millor articulació de les paraules.
· Evitem danys en les dents veïnes.

Regeneració óssia guiada

Les tècniques de regeneració d’os són uns tractaments que fem per aconseguir la formació de d’os nou en zones on hi ha una mancança o deficiència del mateix. Són tractaments molt senzills de realitzar, en la majoria dels casos sense patir el pacient el més mínim i obtenint resultats molt satisfactoris sempre que se segueixin unes pautes establertes.

Optem per realitzar aquests tractaments d’augment ossi quan el pacient vol col·locar-se implants, corones, etc, amb la intenció de preservar el volum periodontal, mantenir l’estètica i poder arribar a terme els tractaments planificats, que sense regeneració òssia seria impossible restaurar. A dia d’avui, en la majoria de les regeneracions utilitzem biomaterials sense necessitat d’agafar os del mateix pacient d’altres zones.

Cirugia periodontal

La malaltia periodontal està molt estesa entre la població i es considera un dels problemes més freqüents entre els nostres pacients.

En alguns casos, a banda de realitzar un bon tractament periodontal i un bon manteniment del mateix per part del pacient, optarem per realitzar una regeneració periodontal per aconseguir un augment d’os en algunes de les parets de les dents que considerem estables per així aconseguir allargar-los la vida i aconseguir-ne una major estabilitat.

Extraccions Quirúrgiques

Les més habituals són els cordals o queixals del seny complexes, però també poden ser dents incloses o en casos en que l’extracció dental requereix l’ús d’alguna tècnica quirúrgica.

Aspectes a tenir en compte en una extracció:

És imprescindible una bona exploració oral i radiografies prèvies, fins i tot precisant d’escàner com per exemple en situacions en què apreciem la gran proximitat que hi ha al nervi dentari en cordals inferiors.

És una intervenció quirúrgica que es realitza amb anestèsia local, sent el més conservadors possibles per preservar els teixits en les millors condicions i ser el menys invasius possibles. La tècnica ha canviat moltíssim, sent una cirurgia mínimament invasiva i no tenint res a veure com es realitzava anys enrere.

Altres cirugies habituals

Gràcies als tractament quirúrgics que realitzem a les nostres instal·lacions podem donar solució a altres lesions habituals: apicectomies, frenectomies, fenestracions dentàries, lesions orals, abscessos, quists i granulomes.

ORTODÒNCIA

És l’especialitat que estudia la posició de les dents i la forma i posició dels maxil·lars entre ells i en relació amb la resta del cos. Els tractaments d’ortodòncia tenen la finalitat de restablir l’equilibri morfològic i funcional de la boca i la cara i crear somriures bonics i harmònics.

ORTODÒNCIA
Avantatges

Sabies que l’ortodòncia no és només una qüestió d’estètica? Es un tractament que té un impacte molt positiu a nivell funcional, permet optimitzar la nostra salut bucodental i comporta un gran canvi en la percepció personal.

  • Somriure alineat i bonic.
  • Cara més simètrica i harmoniosa.
  • Millora la masticació, deglució i respiració.
  • Adéu als símptomes de les maloclusions: bruxisme, desgasts generalitzats, dolors i molèsties en la mandíbula, cap, coll, braços o esquena.
  • Millora la higiene bucodental diària reduint la possibilitat de desenvolupar càries i malaltia periodontal.
  • Impacte positiu en la teva autoestima i confiança.

Ortodòncia infantil o interceptiva

La primera visita al ortodoncista es recomana a partir dels 6 anys, edat aproximada en què erupciona el primer molar, i és l’especialista en ortodòncia en conjunt amb nostra odontopediatra, els qui valoraran la necessitat de col·locar aparells amovibles o aparells fixos i les pautes de seguiment per a vigilar el seu creixement fins que hagin fet el recanvi complet de dents. Tenim molt en compte que l’edat biològica i l’edat dental varia d’un pacient a l’altre. Si veiem la necessitat d’esperar fins que el pacient hagi fet tot el creixement, així ho farem.

Avantatges
  • Control cap a una posició adequada de les dents definitives
  • Control del desenvolupament mandibular i postural.
  • Detecció de la deglució atípica, respiració oral, frenets i alguns problemes de la parla.
  • Un tractament preventiu redueix els possibles tractaments futurs.

Ortodòncia fixa amb brakets

No importa l’edat, els brackets convencionals, encara són els més comuns entre nens, adolescents i adults, gràcies al fet que són robustos, forts i molt eficients. Les boques i les dents que estan alineades correctament funcionen millor i duren més anys. Els problemes de maloclusió i apinyament dental poden provocar problemes no sols en la boca, sinó també de salut general: columna vertebral, mals de cap, problemes musculars, etc.

Avantatges
  • Molt resistents: els brackets convencionals són fets de metall, difícils que es trenquin. El estètics ceràmics, són més trencadissos però tenim els millor models per evitar maldecaps.
  • Efectius: fa molts anys que s’utilitzen i la seva eficàcia ja és provada, podem fer els moviments molt precisos i això ens assegura un bona resposta i finalització del tractament.
  • Més econòmics: són significativament els més econòmics de tota la gamma de tractaments d’ortodòncia, seguit per tots els tipus de brackets cimentats en l’exterior de les dents ( ceràmics ,transparents,..).

Ortodòncia invisible (Invisalign)

És un sistema d’ortodòncia estètica pràcticament invisible. Consisteix en una sèrie d’alineadors o fèrules transparents i movibles que només s’han de treure per a menjar i per a raspallar-se les dents.

Cada alineador realitza uns moviments dentals específics que estan programats des de l’ inici del tractament a través d’ un programa digital en 3D. Les dents es van movent a mesura que es van canviant els alineadors fins a aconseguir que estiguin alineats i en la posició final planificada.

Avantatges
  • Al ser amovible permet una higiene bucal òptima (molt recomanables en pacients amb genives sensibles).
  • Pots seguir menjant igual. Com que es poden treure, pots seguir menjant el que vulguis cosa que amb els brackets alguns aliments durs no són recomanables
  • Més còmodes i estètics: és el sistema més còmode que existeix avui en dia i estèticament són gairebé indetectables. No afecta la parla i no solen causar cap molèstia.

ODONTOPEDIATRIA

La prevenció és la nostra filosofia sobretot per els més petits per evitar problemes futurs i tractaments més complexes.

Neteja, nutrició, maloclusions són aspectes claus de cara al futur dental dels més petits de casa.

Familiaritzar als nens des de ben petits amb el dentista amb visites periòdiques facilita que els nens tinguin una actitud més activa amb la seva salut dental, promou una detecció precoç de les patologies i millora la predisposició del nen quan arriba l’hora de realitzar un tractament.

En la nostra clínica comptem amb una professional amb dedicació exclusiva en bebes, nens i adolescents, així us podem oferir el tracte delicat i adaptat que els més petits necessiten per sentir-se a gust i en confiança.

ODONTOPEDIATRIA
SABER-NE MÉS:
A quina edat he de portar el meu fill al dentista per primera vegada?

L’edat indicada per portar als nens a la primera revisió és a partir de que erupciona la primera dent, és a dir entre els 6 i 12 mesos d’edat. Alguns dels problemes dentals s’originen de ben petits, per tant és important la prevenció.

A partir de la primera visita és recomanable que l’infant visiti el dentista cada 6 mesos, d’aquesta manera començarà una relació cordial i confiada amb el professional i adquirirà bons hàbits per la cura de les seves dents.

Quan he de començar a raspallar les dents del meu fill?

És recomanable netejar la boca amb una gasa amb aigua des de que neix.
La prevenció de la càries ha de començar des de les edats més petites, per tant és recomanable utilitzar pastes dentals i raspalls adequats tant aviat com neix la primera dent.

S’han de tractar les càries si són en dents de llet?

S’ha d’evaluar cada cas i ser el professional qui prengui aquesta decisió. Només una càries d’afectació en l’esmalt en una dent decídua a punt de fer el recanvi podria deixar-se sota control mèdic. És important una detecció precoç d’aquestes lesions dentals i el seu tractament per evitar afectacions pulpars que indiquin tractaments més complexos i possibles afectacions de les dents permanents. Fins i tot la pèrdua precoç d’aquestes dents.

Recomanacions importants pels pares a l’hora de portar al seu fill al dentista:

– És recomanable que els pares estiguin presents a la primera visita, en aquesta l’odontòleg recopilarà dades importants del nen (nom, edat, antecedents familiars, hàbits alimentaris, higiènics, etc.).

– En cites posteriors els pares no haurien d’entrar al box dental, d’aquesta manera el professional podrà establir una relació directa amb el nen sense la mediació dels pares, el que facilitarà la resposta del nen en la consulta dental.

– Demanar cita aviat: un nen descansat sempre reacciona de millor manera.

– És probable que a la primera visita el nen plori, i no per això s’ha d’entrar al consultori dental, s’ha de deixar que el professional controli la situació.

– Si el seu fill ha tingut una bona conducta és positiu recompensar-lo per a reforçar aquest comportament en altres visites. En cas contrari no s’ha de castigar.

– No amenacis al nen dient-li que si es porta malament el portaràs al dentista, ho relacionarà amb un càstig.

– No expressis davant d’ells, els teus propis temors, si als pares els hi dóna por… Que esperem dels fills?

TRAUMATISMES I FRACTURES DENTALS EN NENS: QUÈ FER?

POSTUROLOGIA

T’has plantejat alguna vegada si el teu mal d’esquena té origen en la boca o en el recolzament del peu? Alguna vegada t’han comentat que el teu dolor de cadera pot estar relacionat amb que et falta una dent? El teu problema cervical és degut a un enfocament visual deficient o en un desequilibri en la teva mossegada?

A més d’oferir serveis d’odontologia d’alta qualitat també comptem amb un servei de posturologia per als nostres pacients.

SABER-NE MÉS:
Què és la Posturologia?

La posturologia és la ciència que estudia la regulació del to muscular i l’estabilitat del ser humà a través del sistema tònic-postural.

És l’estudi de com el sistema nerviós central integra diferents tipus d’informació sensitiva i sensorial per a regular en tot moment el nostre to muscular, equilibri, localització espacial, cognició, etc.

Aquest sistema de regulació rep les informacions a través d’una sèrie de captors posturals que són els ulls, els peus, el sistema vestibular (oïda interna) i el sistema estomatognàtic (boca) entre d’altres. El bon funcionament dels captors posturals i la correcta integració de les informacions permeten a l’organisme un correcte equilibri postural.

Com pot ajudar-te l’odontologia postural?

La posturologia en odontologia s’ocupa d’analitzar i tractar les alteracions del sistema estomatognàtic que afecten a la postura i viceversa.

Per exemple, una mala oclusió dental pot provocar una desalineació de la mandíbula que generarà tensió muscular, dolor cervical, problemes d’equilibri, vertígens i altres trastorns.

De la mateixa manera una postura incorrecta pot influir en les posicions de les dents i de l’articulació temporomandibular, causant bruxisme, desgast dental, trastorns de la son, etc.

Per tant, cada vegada que fem un diagnòstic oral i planifiquem un tractament seria adequat valorar com influeix en la resta del nostre cos i també si altres parts del cos poden estar afectant a la nostra salut oral.